4 port.
2 gula lökar
1 paket bacon
smör
2 saltgurkor
1 dl finhackad persilja
600 g lövbiff
salt & peppar
1/2 dl dijonsenap
1/2 dl vatten
2 msk konc. kalvfond
1 1/2 dl matlagningsgrädde
salt & peppar
Skala & finhacka löken. Strimla baconskivorna. Stek lök & bacon i lite smör utan att de tar färg. Finhacka saltgurkan & persiljan. Lägg lövbiffen på en skärbräda, salta & peppra. Bred senap på köttskivorna & strö över saltgurka, persilja & lök- & baconblandningen. Rulla ihop & fäst med en tandpetare. Bryn ruladerna i en stekpanna, 1 minut per sida. Lägg över i en gryta. När ruladerna är stekta häller du vatten i pannan tillsammans med kalvfond & vispa om. Sila av & häll buljongen över ruladerna i grytan & låt koka upp. Tillsätt grädde & smaka av med salt. Låt små koka i ca 20 minuter. Servera tillsammans med potatis & grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar